Dedemsvaart – Zeven lokale en regionale organisaties die hulp bieden aan Derde Wereldlanden mogen zich verheugen op een royale donatie van de Wereldwinkel die na bijna dertig jaar met ingang van 2017 definitief de deuren sloot.
Dalende verkoopcijfers en tanende animo onder de vrijwilligers lagen ten grondslag aan het besluit om te stoppen.
‘De kas was nog niet leeg toen wij besloten om er definitief een punt achter te zeggen. Ook de verkoop van onze voorraad is na de sluiting van de winkel nog een tijdje doorgegaan. Mede daardoor hebben wij nog een aardig bedrag in kas, waar we een keer vanaf willen. Er zijn heel veel goede doelen, maar wij hebben besloten met name die organisaties te steunen, die in lijn liggen met het werk van de Wereldwinkel, ‘ licht penningmeester Wim van der Kolk het besluit voor de giften toe.
De gelukkigen
De organisaties die getrakteerd worden op een gift van de Wereldwinkel zijn stichting Mavuvu, de stichting OmArmAfrika, Chances 4 Children India, de Stichting Anak Anak, de Minke Stichting uit Balkbrug, Jeugd voor Gambia van Christine Bruinsma en de Andreas Manna Stichting uit Hoogeveen. Zij allen kunnen een bijdrage van drieduizend euro van de Wereldwinkel Dedemsvaart tegemoet zien. Na deze donaties rest er nog een kasbedrag van ruim drieduizend euro. ‘Wellicht dat scholen een idee hebben welke organisatie(s) wij eventueel nog zouden kunnen verblijden met een gift.’