Dedemsvaart – Het voormalige pand van de Wereldwinkel aan de Julianastraat wordt tijdelijk in gebruik genomen door de Stichting Chances 4 Children India van Petra van der Wal. Petra is druk bezig met de inrichting van de winkel die 3 augustus opent.
Wethouder René de Vent is uitgenodigd om de winkel op donderdag 3 augustus om 13.00 uur te komen openen. Of hij beschikbaar is, is nog niet bekend, maar Petra heeft er alle vertrouwen in dat hij komt. ‘Mits hij geen vakantie heeft natuurlijk,’ lacht Petra. Als voormalig toneelspeler van toneelvereniging Adjanican uit Slagharen kent ze de Vent als geen ander, waarmee ze ooit samen toneel heeft gespeeld.
Petra van der Wal is dolblij dat pandeigenaar Alex Reiling meteen medewerking verleende toen ze opperde om het pand aan de Julianastraat tijdelijk in gebruik te nemen als winkel voor haar Stichting. ‘In principe heb ik een contract voor de hele maand augustus, maar als het nog niet verhuurd is, blijf ik wellicht ook nog in september,’ vertelt van der Wal.
In haar winkel verkoopt ze tal van producten, die in India gemaakt zijn. Allemaal kleurrijke producten tegen betaalbare prijzen. Als extraatje wordt in de winkel tijdens de Dedemsvaria ook een stoelmassage voor het goede doel gegeven. Daarnaast presenteert Manjula van Slooten allerlei lekkere Indiase hapjes bij de winkel. Manjula verzorgt ook buiten de Dedemsvaria om kookworkshops voor de Stichting van Petra van der Wal.
De 55-jarige Petra van der Wal is werkzaam als zelfstandig ondernemer, maar daarnaast verblijft ze gemiddeld zes maanden per jaar in India, waar ze met allerlei kleinschalige projecten hulp biedt aan kansarme jongeren.
Om haar persoonlijke hulpprojecten wat meer structuur te geven heeft ze onlangs de Stichting Chances 4 Children India opgericht.  Met Truus Wijsmuller van het Vechtdal College Dedemsvaart, Accountant Han Dekker en Yvonne Rutgers uit Arnhem vormt zij het bestuur van de Stichting.
Van der Wal is helemaal gegrepen door India sinds ze er zo’n 25 jaar geleden voor het eerst kwam. .Met eigen middelen heeft ze in de loop der jaren al menige jongere een duwtje in de rug weten te geven op weg naar een betere toekomst.
bron: www.dedemsvaartsecourant.nl d.d. 28 juli 2017 – foto Geke Lensen