VRIJWILLIGER WORDEN?

De Stichting kan niet bestaan zonder haar vrijwilligers

Onze vrijwilligers zitten in het bestuur, beheren onze website, gaan met ons mee naar India (of reizen zelf naar ons toe in India) en bieden een helpende hand in onze winkel, op braderieën, festivals en markten.

Vrijwilligers hebben wij nooit genoeg!

VRIJWILLIGERSREIS

Uit je comfortzone zijn in een ander continent en van betekenis kunnen zijn voor anderen aan de andere kant van de wereld?

Waardevol bijdragen op scholen, een zinvolle bijdrage leveren aan gehandicapten- en vrouwenprojecten en daarnaast ook nog tal van mogelijkheden – en de vrijheid – hebben om meditatie- en yogaklassen bij te wonen, ayurvedische behandelingen te ondergaan en het land en de cultuur te verkennen?

Back to basic en uit je comfortzone

Chances 4 Children India biedt jou de mogelijkheid om de reis van je leven te maken.

Ik heb als vrijwilliger de basisoogmetingen gedaan bij de kinderen op de Asha Deep School. De kinderen bij wie het zicht slechter was, zijn doorgestuurd naar een oogarts en hebben – indien nodig – een bril gekregen. Zowel de kosten van de oogarts als van de bril werden betaald door Stichting Chances 4 Children India.– Maartje van der Sluis

“Groeien en ontwikkelen doe je buiten je comfortzone”

Je vertrekt – voor een door jou zelf gekozen aantal weken – naar Varanasi in India en verblijft hier op basis van logies bij één van de vele gastvrije families in huis. Geen luxe hotel, maar ‘back to basic’.

In India ga je jouw bijdrage leveren aan één van de vrijwilligersprojecten van de in Nederland opgerichte en gehuisveste Stichting ‘Chances 4 Children India’. Een aantal dagen per week zul je meewerken danwel meehelpen aan een van de projecten. De overige dagen ben je vrij om zelf invulling te geven aan jouw dag.

Belangrijk om te weten is dat dit geen georganiseerde reis is. Alle boekingen vallen onder je eigen verantwoordelijkheid, maar Chances 4 Children helpt je met het vinden van de juiste vliegtickets met de meest gunstige tarieven en aansluitende vluchten.

Wauw, wat een ervaring was dát! De projecten die Chances 4 Children India ondersteunt zijn hartverwarmend. Al die blije en dankbare kindertjes. Ook Petra zorgt dat het je aan niets ontbreekt. Wat heb ik veel gezien van Varanasi en geleerd over India dankzij Petra. Ik verbleef er zo’n 4 weken en ik heb echt het gevoel dat ik er gewoond heb. Janette Spijk

Kostenindicatie 

Afhankelijk van je reisperiode en reisdata bedragen de kosten voor een retourvlucht tussen de € 500,- en € 800,-. Je verblijf bij één van de Indiase families in Varanasi bedraagt zo tussen de € 100,- en € 150,- per maand op basis van logies. Uiteraard staat het je ook vrij om elders te verblijven. In Varanasi zijn veel hotels te vinden tegen – voor Nederlandse begrippen – voordelige tarieven.

Net als de anderen verbleef ik bij een gastvrije Indiase familie. Ik huurde een kamer bij hen in huis. Niet luxe, maar een prima verblijf. – Yvonne Rutgers

De meeste families bieden de mogelijkheid om tegen een geringe financiële bijdrage aan te kunnen schuiven bij de maaltijden, maar je kunt natuurlijk ook één van de vele restaurants bezoeken. Een gemiddelde maaltijd kost hier ongeveer € 3,- en voor zo’n € 6,- ga je luxe uit eten. Een ritje van +/- 15 minuten met een riksja kost ongeveer € 0,50. Een taxi kost meestal maar een paar euro.


Reisdocumenten

Voor de meest actuele informatie verwijzen we je naar de betreffende instanties.

Ik hoop over een paar jaar weer een steentje te kunnen bijdragen voor Chances 4 Children India. – Pauline Essers

Vaccinatieadvies voor India

Voor de meest actuele informatie verwijzen wij je naar de GGD.

CONTACT