NAVEEN

De Naveen Nursery & Primary School is in 1976 opgericht door de Indiase familie Pratap. Na hun werkzame leven in het onderwijs besloot de familie Pratap een school op te richten voor kinderen uit arme gezinnen. Ze startten hiermee in hun eigen huis met 1 groep kinderen.

Het duurde niet lang voor dit ruchtbaarheid kreeg en al gauw kwamen er meer ouders met de vraag of ook hun kinderen mochten komen. Er moest worden uitgebreid; met hulp van vrienden en bekenden werden er open klaslokalen rondom de woning gebouwd. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds de situatie waarop les wordt gegeven aan 160 kinderen.

Op de Naveen Nursery & Primary School werken alleen Indiase leerkrachten.

Het dak van de school is aan vervanging toe; een enorme uitdaging voor de leiding van Naveen Nursery & Primary School. Wanneer het dak niet tijdig vervangen wordt zou de school met sluiting te maken kunnen krijgen, met als gevolg dat 160 kinderen op straat komen te staan.

Stichting Chances 4 Children ondersteunt deze school financieel.

Op de Naveen Nursery & Primary School is al veel werk verzet. Zo is al het meubilair opnieuw geverfd en zijn de kinderen erg enthousiast over de nieuwe vrolijke kleurtjes. Op speciale feestdagen als Children’s Day, Teacher’s Day, Republican Day etc. verzorgt Stichting Chances 4 Children de traktatie voor deze kinderen.

Met financiële ondersteuning van de Diëtistengroep Nederland uit Dedemsvaart is een fruit project opgezet op deze school. Dit maakt het mogelijk om aan de kinderen nu iedere week 1 à 2 keer per week fruit uit te delen, iets dat ze thuis vaak uit financiële overwegingen niet krijgen.