ASHA DEEP

De Asha Deep school is prachtig gelegen aan de Ganges en heeft een mooie speelplaats. Het mooie, frisse en luchtige gebouw met haar kleine klaslokalen biedt op dit moment plaats aan 230 leerlingen en 17 – goedbetaalde – leerkrachten.

Na de reguliere lestijden blijven de leerlingen van klas 2 tot en met klas 8 (zo’n 150 leerlingen in totaal) op school om extra lessen en huiswerkbegeleiding te krijgen. Tussen de middag krijgen zij een warme lunch. Het gebouw, de lunch, het lesgeven in kleine groepen en goed gekwalificeerde leraren brengen hoge kosten met zich mee.

Asha Deep biedt onderwijs aan kinderen tot en met klas 8. Daarna zoekt de school voor haar leerlingen individuele sponsoren; vervolgens worden de leerlingen voor een aantal aanvullende jaren naar goede, meestal Engelstalige, scholen in de buurt gestuurd.

Directeur Connie Rao verliest haar leerlingen niet uit het oog, zij blijft ze ondersteunen, begeleiden en aanmoedigen. Ze beschouwt het vervolgprogramma als een wezenlijk onderdeel van haar werk.

Om dit goede en sympathieke project een betere financiële basis te geven, ondersteunt Chances 4 Children India deze school.