Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Truus Wijsmuller

Mijn naam is Truus Wijsmuller, voorzitter Stichting Chances 4 Children India

Ik werk als leerlingcoach op het Vechtdalcollege in Dedemsvaart, Overijssel. Mijn dagelijkse taak bestaat uit het begeleiden en ondersteunen van leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben om goed vooruit te kunnen in het voortgezet onderwijs. Dat kan zijn in het begin van hun voortgezet onderwijs periode, hoe plan ik, hoe pak ik mijn huiswerk aan, hoe moet ik leren, etc. Maar ook verderop in hun schoolcarrière kan een leerling vastlopen in zijn of haar leerproces.

Een aantal jaren geleden heb ik Petra van der Wal leren kennen. Ik was gelijk geraakt door haar enorme passie en betrokkenheid met haar project in India. Omdat ik zelf werkzaam ben in het onderwijs en moeder van twee volwassen zoons, weet ik hoe belangrijk onderwijs is voor kinderen en hun ontwikkeling en toekomstmogelijkheden. Dus toen Petra mij vroeg of ik voorzitter wilde worden van Chances 4 Children heb ik geen moment hoeven nadenken en ga deze taak graag aan.

Ik hoop in de toekomst een keer met Petra mee te kunnen reizen naar India om daar zelf te kunnen zien wat het betekent voor de kinderen daar!  

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu