Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Projecten

Asha Deep School.

Een vrouw die jarenlang vanuit haar eigen huis had uitgekeken op de armenwijk Nagwa in Varanasi, richtte in 2004 de Hope and Joy Society for the Underprivileged op om een wezenlijke verandering te brengen in de omstandigheden van de Nagwabewoners. Een van de initiatieven was de oprichting van een school, de Asha Deep school.

De school biedt niet alleen onderwijs, maar rekent ook goede samenwerking met de ouders van de kinderen, zorg voor goede gezondheid en het voorkomen van exploitatie en misbruik van kinderen tot haar taken.

Lees hier verder.

Divya Jyoti

Divya Jyoti is in 1997 opgericht door een aantal mensen die jarenlang ervaring hebben in de gehandicaptenzorg. Het is een trainingscentrum waar jonge mensen met een geestelijke en of lichamelijke handicap dagopvang krijgen.

Er zijn ongeveer 20 jong volwassenen die dagelijks thuis worden opgehaald en thuisgebracht na een dag in het centrum. Er worden diverse zaken gemaakt zoals: kaarten, kaarsen, papieren tassen, enveloppen,papieren wijn cadeau zakken, batik tasjes en nog veel meer. Deze worden via diverse wegen verkocht o.a. bij ons in Nederland via onze stichting.

Astha Playground

In augustus 2017 is Astha playground gestart met de opvang voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar oud (pre-school) Het project ligt buiten Benares op het platteland en is gestart door een gehandicapt echtpaar die beide de nodige ervaring hebben in een groot gehandicapten project in Benares genaamd Kiran.

Ze vangen dagelijks 25 kinderen op en bereiden deze voor op de basisschool. Dit zijn kinderen die allen komen uit arme gezinnen. Door ze deze vorm van onderwijs aan te bieden worden de kinderen goed voorbereid voor de schoolperiode.

Naveen Nursery & Primary School

De Naveen school is in 1976 opgericht door de Indiase familie Pratap.
Na hun werkzame leven in het onderwijs besloten ze een school op te richten voor kinderen uit arme gezinnen.

Ze starten in hun huis met 1 groep kinderen maar al gauw kwamen er meer mensen die gehoord hadden van de school en vroegen of hun kinderen ook mochten komen. Dus er werd al gauw uitgebreid. Met hulp van vrienden en bekenden werden er open klaslokalen rondom de woning gebouwd. Tot de dag van vandaag is dat nog steeds de school waar les wordt gegeven aan 160 kinderen.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu