Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Petra van der Wal

Petra van der Wal

In 1993 maakte ik mijn eerste reis naar India. Ik was diep onder de indruk van het land, de mensen en het leven. Ik besloot via Foster Parents Plan een meisje financieel te adopteren omdat de verhalen over de slechte kansen van meisjes een grote indruk op mij maakten. De jaren daarna reisde ik nog een flink aantal malen door India en ik bezocht ook persoonlijk het meisje wat ik financieel steunde.

Tijdens een van mijn reizen ging in in Ladakh in het kindertehuis van de Dalai Lama vrijwilligerswerk doen. Daar hoorde ik de hartverscheurende verhalen van de Tibetaanse kinderen die daar veelal zonder familie wonen. Op dat moment besloot ik mijn reizen naar India een andere invulling te geven. Een combinatie van reizen en vrijwilligerswerk. Dat heb ik jaren gedaan en ik kwam met vele mensen en organisaties in contact en ik realiseerde mij dat niet alle organisaties even goed werk leverden door niet alle donaties en giften te besteden daar waar het voor bedoeld is.

Ook blijven er gelden hangen bij betaalde functies in stichtingen wat mijn inziens niet kan. Dus uiteindelijk dacht ik waarom ga ik het zelf niet doen. Ik wist hoe ik het wilde doen en via welke weg. Dus zo werd het idee van Chances 4 Children India geboren.

Aangezien ik jaren in Varanasi mijn projecten en vrijwilligerswerk had gedaan en ik hier al een heel groot netwerk had opgebouwd was dat voor mij zeker de plaats om mijn droom te realiseren. Ondertussen had ik zoveel mensen, scholen en kinderen daar leren kennen dat ik mijn projecten al had uitgezocht waar ik mij aan wilde verbinden. Het zijn scholen waar de armste kinderen onderwij krijgen die zonder financiƫle steun niet naar school kunnen gaan. Hoe mooi is het dan dat je met, in verhouding, weinig geld uit Nederland deze kinderen een toekomst kunt geven. De kinderen zelf zijn super gemotiveerd om naar school te gaan dat maakt het extra mooi. Dus met Chances 4 Children India geven we ze een toekomst.

Ik ben erg dankbaar dat ik de kans krijg om dit te mogen doen met een grote groep vrijwilligers in Nederland die me in alles ondersteunen. Als ik in Nederland ben focus ik me vooral op de fondsenwerving en de contacten met de scholen in Nederland die met ons samenwerken. Ook ben ik dan druk met de verkoop van spullen van onze projecten uit India waarvan de opbrengst 100% terug gaat naar deze projecten. Voor mij is Chances 4 Children India een roeping en waar ik me heel graag voor inzet.
--
Petra van der Wal
Oprichter Chances 4 Children India

mobiel: 0031-655550760

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu