Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Naveen Nursery & Primary School

Naveen Nursery & Primary School

De Naveen school is in 1976 opgericht door de Indiase familie Pratap.
Na hun werkzame leven in het onderwijs besloten ze een school op te richten voor kinderen uit arme gezinnen.
Ze starten in hun huis met 1 groep kinderen maar al gauw kwamen er meer mensen die gehoord hadden van de school en vroegen of hun kinderen ook mochten komen. Dus er werd al gauw uitgebreid. Met hulp van vrienden en bekenden werden er open klaslokalen rondom de woning gebouwd. Tot de dag van vandaag is dat nog steeds de school waar les wordt gegeven aan 160 kinderen.

Helaas is het dak aan vervanging toe dus dat is een uitdaging voor ons om geld bij elkaar te krijgen om dit binnen afzienbare tijd te vervangen. De school zou anders wel eens met sluiting te maken kunnen krijgen. En we willen natuurlijk geen 160 kinderen terug op straat hebben. Op de school werken allemaal Indiase leerkrachten, Op deze school hebben we al veel werk verzet.

We hebben alle meubilair opnieuw laten verven en de kinderen zijn zo blij met de nieuwe vrolijke kleurtjes. Op de speciale feestdagen zoals Children's Day, Teacher's Day, Republican Day etc verzorgen wij de traktatie voor de kinderen. En we hebben met financiƫle hulp van de Diƫtistengroep Nederland uit Dedemsvaart een fruit project opgezet op deze school enhierbij krijgen de kinderen nu elke week 1 a 2 keer fruit op school, iets wat ze thuis niet krijgen omdat het te duur is.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu