Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Divya Jyoti

Divya Jyoti

Divya Jyoti is in 1997 opgericht door een aantal mensen die jarenlang ervaring hebben in de gehandicaptenzorg. Het is een trainingscentrum waar jonge mensen met een geestelijke en of lichamelijke handicap dagopvang krijgen.

Er zijn ongeveer 20 jong volwassenen die dagelijks thuis worden opgehaald en thuisgebracht na een dag in het centrum. Er worden diverse zaken gemaakt zoals: kaarten, kaarsen, papieren tassen, enveloppen,papieren wijn cadeau zakken, batik tasjes en nog veel meer. Deze worden via diverse wegen verkocht o.a. bij ons in Nederland via onze stichting.

De mensen die werken in het project verdienen ook een salaris met hun werkzaamheden. Hierdoor wordt er zelfstandigheid gecreƫerd.

Tussen de middag krijgen de deelnemers een lunch die elke dag door een andere deelnemer met hulp van de leiding wordt gemaakt. Van boodschappen doen tot de afwas moet dan die dag worden gedaan. Op deze manier kan er ook thuis meegeholpen worden in de gezinssituatie en kan er ook na overlijden van bijvoorbeeld moeder ondersteuning in het gezin komen door de zoon of de dochter.
Regelmatig zijn er vergaderingen met de ouders van de deelnemers en ik ervaar een grote betrokkenheid van de familie binnen het centrum.

Jaarlijks hebben we een samen met een Jeevan School een culturele en sportieve dag, World Disability Day. Er wordt zang en dans opgevoerd en spelletjes gedaan. De combinatie met de kinderen van Jeevan school is een geweldige combinatie, ze oefenen wekenlang met elkaar voor de uitvoering op deze dag. Ook verkopen we de gemaakte producten op deze dag. Een prachtig project wat ons hart gestolen heeft. Hoe mooi is het om gehandicapten een kans te geven die ze verdienen. Maar in India worden ze over het algemeen worden opgesloten in huis omdat het een schande is om een gehandicapt kind te hebben en daarom is het juist hier zo mooi om dit project te ondersteunen.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu