Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Astha Playground

In augustus 2017 is Astha playground gestart met de opvang voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar oud (pre-school) Het project ligt buiten Benares op het platteland en is gestart door een gehandicapt echtpaar die beide de nodige ervaring hebben in een groot gehandicapten project in Benares genaamd Kiran.

Ze vangen dagelijks 25 kinderen op en bereiden deze voor op de basisschool. Dit zijn kinderen die allen komen uit arme gezinnen. Door ze deze vorm van onderwijs aan te bieden worden de kinderen goed voorbereid voor de schoolperiode.


Als de kinderen naar huis gaan komen er een aantal jonge dames die opgeleid worden tot naaister en die daarmee voor hun familie inkomen kunnen genereren. Ze kunnen voor de lokale bevolking kleding maken en verstellen en ook zullen we dingen maken die we in Benares via winkels ed gaan verkopen. Denk hierbij aan kussen hoesjes, tassen, portemonnees, baby spullen etc.
Ook wij zullen deze zaken in Nederland gaan verkopen op markten en braderie├źn.

We zijn hier begonnen met het aanschaffen van een drietal nieuwe naaimachines voor de dames. Voor het schooltje hebben we tafeltjes gekocht, een kast voor de spullen, schoolbenodigdheden zoals pennen en schriften, speelgoed en spelletjes en we hebben heel veel kleding voor de gezinnen meegenomen.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu