Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Asha Deep School

Asha Deep School.

Een vrouw die jarenlang vanuit haar eigen huis had uitgekeken op de armenwijk Nagwa in Varanasi, richtte in 2004 de Hope and Joy Society for the Underprivileged op om een wezenlijke verandering te brengen in de omstandigheden van de Nagwabewoners. Een van de initiatieven was de oprichting van een school, de Asha Deep school.

De school biedt niet alleen onderwijs, maar rekent ook goede samenwerking met de ouders van de kinderen, zorg voor goede gezondheid en het voorkomen van exploitatie en misbruik van kinderen tot haar taken.


De Asha Deep school ligt prachtig met een speelplaats aan de Ganges. Het is een mooi, fris en luchtig gebouw. De klassen zijn klein, er zijn 17 goedbetaalde leraren op 230 kinderen.

De kinderen van klas 2 tot en met 8 (150) blijven ’s middags op school voor extra lessen en huiswerkbegeleiding. Tussen de middag krijgen zij een warme lunch. Gebouw, lunch, kleine klassen en goedgekwalificeerde leraren kosten veel geld.

Asha Deep biedt onderwijs tot en met klas 8. Daarna zoekt de school voor haar leerlingen individuele sponsors en stuurt ze voor hun laatste schooljaren naar goede, meestal Engelstalige scholen in de buurt. Directeur Connie Rao verliest haar leerlingen niet uit het oog. Zij blijft ze ondersteunen, begeleiden en bemoedigen. Ze beschouwt het vervolgprogramma als een wezenlijk onderdeel van haar werk.
Om dit goede en sympathieke project een betere financiële basis te geven, ondersteunt Chances 4 Children India deze school.

Klik hier op de link naar de website van de Asha Deep School.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu